Wow! Wat rockte De Grootste Band Van Nederland in Haarlem!

Wat een succes! De Grootste Band van Nederland speelde zondagmiddag 29 mei 2016 de pannen van het dak van de Grote Kerk in Haarlem. Meer dan 250 muzikanten – drummers, bassisten, gitaristen, zangers, zangeressen; jong en oud, rijp en groen – lieten aan het rijkelijk opgekomen publiek zien en horen hoe mooi het is om sámen muziek te maken. Het nummer ‘Rockin’ in the free world’ van Neil Young was tot aan Bloemendaal te horen. Wil je weten hoe geweldig het was op de Grote Markt in Haarlem? Kijk dan hier naar onze geweldige videoclip! Of bekijk hieronder de sfeerfoto’s, die zijn gemaakt door Klaas Norg en Marc Kok. 

KN5D9682

De jeugdige Jip had de dag van zijn leven. De pas 5-jarige kleinzoon van voormalig Bintangs-drummer Harry Schierbeek was het jongste lid van De Grootste Band Van Nederland.

Iedereen kan muziek maken
Met het muzikale spektakel vraagt de stichting ’De Grootste Band van Nederland’ (DGBVN) aandacht voor het Jeugdcultuurfonds en dus voor cultuureducatie. Het Jeugdcultuurfonds stelt kinderen die in armoede leven in staat om muzieklessen te volgen. DGBVN wil dat iedereen muziek kan maken!

KN5D9439

Inspireren
Van het muzikale van 29 mei is een videoclip gemaakt (zie hierboven). Natuurlijk om te laten zien waar Haarlem toe in staat is, maar vooral om andere steden te inspireren ook zo’n muzikaal evenement te organiseren. Wie weet groeit de grootste band van Nederland straks uit tot de Allergrootste Band van de Wereld!

KN7D0487

Sfeervolle Grote Markt
De Grote Markt was op zondag 29 mei 2016 even het muzikale hart van Nederland. Het rocken van de 250 muzikanten en vocalisten trok een groot publiek, dat bijzonder enthousiast meezong, danste en klapte op het geweldige nummer Rockin’ in the free world van Neil Young.

KN5D9718

Swingen
Muzikaal leider Jaco van der Steen genoot met volle teugen van ‘zijn’ band. Van der Steen, zelf ook zanger en bassist bij The Dutch Eagles, dirigeerde DGBVN naar een groot swingend geheel.

KN5D9672

Veel plezier
De Grootste Band Van Nederland straalde naast muzikale kwaliteit ook vooral plezier uit. Deze zangeressen hadden het enorm naar hun zin.

KN5D9591

Beroemde drummer
Animal, de beroemde drummer uit The Muppet Show, was eveneens aanwezig in Haarlem.

KN5D9756

Gitaren
Zonder gillende gitaren geen rock. Dus waren de ongeveer 90 gitaristen meer dan belangrijk voor de uitvoering van het DGBVN-nummer.

KN5D9901

Mooie middag
De vele toeschouwers genoten van de muzikale middag in Haarlem.

KN7D9902

Drumbataljon
De vele tientallen drummers zorgden ervoor dat ze in de wijde omgeving goed te horen waren.

KN5D9818

Genieten
DGBVN-initiatiefnemer Alain Timmers genoot samen met een deel van de bijna honderd vocalisten.

KN7D9328

Jeugdcultuurfonds
De Grootste Band Van Nederland vraagt aandacht voor het Jeugdcultuurfonds. Babette van de Weg van het fonds vertelde aan het publiek en DGBVN-presentator Hans Goes het belang voor een goede cultuureducatie voor jongeren. ‘Het ontwikkelen van je creativiteit, het ontdekken van je binnenwereld en passie, kortom: het laten zien wie je bent en wat er in je leeft, is goed voor het zelfvertrouwen en concentratievermogen.’

KN7D8838

Jong geleerd
DGBVN trok ook de nodige jeugdige bandleden, zoals deze twee drummers.

KN5D9571

Turn up the bass
Muziek maken is voor alle leeftijden en ook voor mannen én vrouwen, zo zie je bij de basgitaar-sectie van De Grootste Band Van Nederland.

KN7D9672

Rocking market
Eén ding is zeker: de Grote Markt in Haarlem rockte als nooit tevoren!

KN5D0060

Alle leden van De Grootste Band Van Nederland hadden heel veel plezier!

KN5D0014

Jump up, jump up and get down! De voetjes gingen letterlijk van de vloer!!

KN5D9232

Drumsticks.

KN5D0185

Zangeres Jillian Hehanussa vermaakt zich met het publiek.

KN5D9641

Sámen muziek maken is fun!!

 

Uitzending RTV Noord-Holland
De camera’s van RTV Noord-Holland waren 29 mei 2016 in Haarlem aanwezig voor een live-uitzending over De Grootste Band Van Nederland. Uitzending gemist? Hieronder kun je de rechtstreekse berichtgeving nog eens rustig bekijken.

SPONSORS