DGBTW ondersteunt Stichting Muziekids

De Grootste Band Ter Wereld ondersteunt met haar  optreden op 28 mei 2017 de stichting Muziekids. Deze stichting  wil de mogelijkheid creëren, om kinderen tijdens het verblijf in een ziekenhuis kennis te laten maken met het zelf maken en spelen, beluisteren en beleven van muziek!

Muziekids zorgt voor ervaren muziekdocenten die de Kids daarbij 7 dagen per week begeleiden. Om hen te leren individueel en samen muziek te maken. En te spelen. Wij wensen dat zij daaraan heel veel plezier èn vreugde beleven. Wij hopen dat daarmee de dagelijkse pijn, het verdriet én het gemis van thuis, wat wordt verzacht. Dat is ons doel. En ons streven!

Doelstellingen Muziekids
Muziekids logoHet aangenamer maken van het ziekenhuisverblijf voor de Kids via muziekbeleving. Het realiseren van De Muziekids Studio, waarin gedurende de hele week muziek beleefd en gemaakt kan worden door de Kids. Het daartoe verkrijgen van de benodigde financiële middelen via donaties, giften, sponsoring, fondsenwerving en opbrengsten van bijvoorbeeld (gitaar)veilingen. Omdat dit niet door de ziekenhuizen betaald wordt. Of niet door de gezondheidszorg verstrekt kan worden. Of niet van overheidswege gesubsidieerd wordt.

Wat wil Muziekids bereiken
Het streven van Muziekids is om de ziekenhuizen in Nederland te voorzien van een speciaal voor de jonge patiënten ingerichte muziekruimte: De Muziekids Studio! Fantastisch toch. Want even lekker chillen, relaxen. Wat rustig de tijd voor jezelf. Wie wil dat niet in het ziekenhuis ? Dat kan vandaag de dag ook geweldig. Door bijvoorbeeld multi-mediale apparatuur. Met de meest fantastische computer gestuurde muziekspelletjes bijvoorbeeld. De koptelefoon op en de Muziekids storen niemand. En niemand stoort hen. Er kan ook gekeken worden naar favoriete muziekprogramma’s, films, documentaires en zoekprogramma’s, via digitale beeldwand(en). Alles is en wordt mogelijk in de Muziekids studio! Een prachtige artistieke uitdaging daarbij is bijvoorbeeld óók, dat kunstenaars een eigen STUDIO identiteit aan de ziekenhuis ruimte kunnen geven. Door bijvoorbeeld, beschildering van de wanden. Met een muziekonderwerp. Of muzikale beroemdheden. Top toch.

Wens voor Muziekids
Natuurlijk dat jonge patiënten snel beter en gezond worden. Dat zij goed herstellen en genezen van ziekte. Of andere aandoeningen dan wel blessures. En dat muziek daarbij een belangrijke rol kan spelen. En tevens de pijn en verdriet wat kan verzachten. Zodat de Kids fijn kunnen genieten van ‘muziekbeleving’. Want muziek maken en muziek spelen in het ziekenhuis is leuk. En dat dan ook kunnen doen in een speciaal daarvoor ingerichte ruimte. Zelf en samen met andere meisjes en jongens, die het lot van ziek zijn delen. Dat is natuurlijk iets geweldigs. Iets prachtigs. Iets hartverwarmends. Iets … Dankbaars! Dáár gaan wij voor: De Muziekids Studio.

DOET U MET ONS MEE?

Voor meer informatie, kijk op de website van Muziekids.